Op maandag 17 mei was Chris Heutink, executive board member van Randstad NV, online te gast bij de Bedrijvensociëteit A37 in samenwerking met de Havixhorst.

Randstad is een wereldspeler in HR Dienstverlening en ook in Noord-Nederland een grote werkgever. Zij hebben daardoor een goed beeld van economische ontwikkelingen en de manier waarop de arbeidsmarkt daar een rol in speelt. De leden van de sociëteit kregen een inspirerend verhaal, waarbij Heutink een interessante inkijk heeft gegeven over Randstad. Uiteraard veel uitdagingen, maar zeker ook kansen voor Randstad zelf en haar klanten.

Na een studieperiode in o.a. Groningen is de heer Heutink in 1990 gestart als intercedent te Assen: het startsein van zijn loopbaan bij Randstad. Mooi om te merken was dat hij de connectie met het noorden en onze regio nog steeds heeft, waardoor zijn verhaal de deelnemers nog meer aansprak. Heutink vertelde o.a. over zijn ervaringen van het afgelopen jaar, zowel persoonlijk als zakelijk. ‘Randstad in numbers’ kan gerust indrukwekkend genoemd worden, evenals de (negatieve) invloed die de coronapandemie daarop heeft gehad. Gelukkig lijkt het tweede HR servicesbedrijf van de wereld inmiddels weer de goede weg ingeslagen.

In het interview met voorzitter Martin Schoonheim, sprak hij over het ‘safely back to work’ concept. Een programma dat al snel over ging in ‘after the safety car’, wat even later ‘new ways’ werd. Bedrijven leerden zich andere werkvormen aan en Randstad speelde daarop in. Men werkte veelal vanuit huis. Naast de praktische voordelen bleek ook dat de (spontane) contacten op kantoor en de inspiratie van collega’s nog steeds van belang zijn. Kantoren worden anders ingericht en mensen anders aangestuurd.

De formule voor optimale teamprestatie zoals Heutink die al jaren hanteert, blijft daarin gelijk: High performance = energie x zelfvertrouwen x samen x resultaten. Als één hiervan nul is, gaat het mis. Vragen kwamen er onder andere van Bert Beun, Gerrit Keen, Peter van Marle, Koen Ronner, Mas Boom, Anis Jadib, Eric Moen en Hilbert Wiechers. Die leidden tot een nog beter inzicht in de wijze waarop Randstad opereert.

Heutink inspireerde de leden met nog enkele waardevolle boodschappen voor business en organisaties. Tevens sprak hij het vertrouwen uit in de toekomst: voor Randstad én voor alle mensen die hard werken en zich nog meer willen ontwikkelen.