Selectie voorgaande sprekers

In de afgelopen jaren is een groot aantal gerenommeerde sprekers bij de Bedrijvensociëteit A37 te gast geweest. Hieronder een selectie daarvan.

Card Avatar

Mark Harbers

Mark Harbers is minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is verantwoordelijk voor Weginfrastructuur, Water, Scheepvaart (maritieme zaken) en Luchtvaart.

Op 20 februari 2023 heeft hij een inspirerende en actuele inleiding verzorgd over het thema “Duurzame mobiliteit in uitdagende tijden”.

Card Avatar

Jacco Vonhof

Jacco Vonhof is directeur-eigenaar van Novon Schoonmaakbedrijven en voorzitter van MKB-Nederland.

Hij heeft op 11 april 2022 een inleiding gehouden over "Het Nederlandse MKB na de coronacrisis" incl. een reflectie op twee jaar corona, de inzet van MKB-Nederland en wat er op het MKB afkomt vanuit het nieuwe kabinet en door de oorlog in Oekraïne.

Card Avatar

Marjan Rintel

Marjan Rintel is president-directeur (CEO) bij de Nederlandse Spoorwegen (NS). Zij is de 1e vrouw die de topbestuursfunctie van de NS vervult.

Op maandag 28 februari 2022 heeft zij een inleiding verzorgd over Duurzame mobiliteit als oplossing voor de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.

Card Avatar

Alexander Pechtold

Alexander Pechtold is algemeen directeur van het CBR. Eerder was hij onder meer D66 fractievoorzitter in de Tweede Kamer, minister in het kabinet-Balkenende II en burgemeester van Wageningen.

Op maandag 25 oktober 2021 is hij door onze voorzitter Martin Schoonheim geïnterviewd over het thema "Het CBR en de actuele politiek".

Card Avatar

Harm-Jan Stoter

Harm-Jan Stoter is de CEO van Intergamma, de organisatie achter de doe-het-zelf-formules GAMMA en KARWEI.

Op maandag 19 april 2021 was hij vanuit de Tamboer te Hoogeveen online bij ons te gast. Hij hield een interessante inleiding over ‘Retail in coronatijd – Hoe blijf je baas in eigen bouwmarkt?’.

Card Avatar

Martin Wijnen

Martin Wijnen is een Nederlandse luitenant-generaal van de Koninklijke Landmacht en commandant Landstrijdkrachten.

Op maandag 19 februari 2021 was hij online bij ons te gast. Het thema van zijn inleiding was “Veiligheid in een onvoorspelbare wereld”.

Card Avatar

Gerdi Verbeet

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd.

Op maandag 24 februari 2020 heeft Gerdi Verbeet bij de Bedrijvensociëteit A37 een lezing gehouden over "Herdenken en vieren: altijd in beweging".

Foto: Rogier Veldman

Card Avatar

Cora van Nieuwenhuizen

In het begin van 2019 heeft Minister Cora van Nieuwenhuizen een boeiend verhaal gehouden met als thema "De samenhang tussen mobiliteit en economie en nieuwe ontwikkelingen in vervoer in Noordoost-Nederland”. Aan de hand van het weer gaf ze tevens een bijzondere inkijk in het vak en de rol van Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Card Avatar

Frits van Bruggen

Op maandag 15 april 2019 heeft Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB, bij de Bedrijvensociëteit A37 een inspirerend en actueel verhaal gehouden met als thema "Hoe bewegen we ons naar de toekomst? “

Het zijn spannende tijden en Frits ging daarover graag met onze leden in gesprek.

Card Avatar

Sarina Wiegman

Op 19 februari 2018 heeft Sarina Wiegman, bondscoach Nederlands Vrouwenelftal - ‎KNVB, een verhaal gehouden met als thema “Ons EK 2017: the road to success!”, met onderwerpen als leiderschap, rolverdeling, voorbereiding en teambelang.

Daarnaast is een vooruitblik gegeven op de kwalificatie voor het WK in 2019, dat in Frankrijk zal plaatsvinden.

Card Avatar

Henk Helmantel

Op maandag 15 oktober 2018 heeft kunstenaar Henk Helmantel tezamen met Harry Tupan, directeur Drents Museum, een inspirerend en indrukwekkend verhaal gehouden met als thema "Realist of idealist?”

In 2008 werd Helmantel uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. In 2014 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Card Avatar

Joachim Goyvaerts

Joachim Goyvaerts is de General Manager van PayPal Benelux en Ierland

Op maandag 14 oktober 2019 heeft hij Goyvaerts bij de Bedrijvensociëteit A37 een inspirerend en actueel verhaal gehouden met als thema “Hoe globale digitale platformen het nieuwe normaal in ons dagelijks leven en in de financiële sector bepalen.

Card Avatar

Albert Spijkman

Op maandag 18 maart 2019 heeft Albert Spijkman, divisievoorzitter Centraal Beheer en oud-Meppelaar, een inleiding verzorgd met als thema “Hoe kan een grote verzekeraar succesvol innoveren en met nieuwe proposities meer toegevoegde waarde realiseren?”