Op maandag 21 juni was Ben Haverkort, commercieel directeur FC Emmen, bij ons te gast.

Wat was het mooi om elkaar weer in het echt te zien! Sinds lange tijd konden we weer een bijeenkomst van onze bedrijvensociëteit op ons vertrouwde clubadres houden: Chateauhotel en – restaurant De Havixhorst.

Dit was echter niet de enige reden dat ons treffen zo bijzonder maakte. Nee… we zitten middenin in het EK voetbal en laat nou net Nederland in de Amsterdam Arena Noord-Macedonië treffen om 18.00 uur.

Creatief als de club is, zijn enkele schermen in de zaal geplaatst en is de spreker ook uit de voetbalwereld gehaald. Ben Haverkort, commercieel directeur van FC Emmen vermaakte ons tussen de gangen en de drie doelpunten van Oranje door met zijn verhaal. 

Hij begon als amateurvoetballer bij Amstelland en later Ajax, waar hij een profcontract kreeg. Na Ajax speelde hij achtereenvolgens voor Telstar, Cambuur, Leeuwarden en Emmen. Bij deze laatste club stopte op 1 juli 1995 zijn voetbalcarrière. De rasechte Amsterdammer bleef in het mooie Drenthe en ging niet terug naar het Westen.

Ben ging werken bij Installatiebedrijf Buitendijk de Groot. Zijn commercieel talent bracht hem vervolgens bij de commerciële afdeling van FC Groningen waar hij zes jaar werkte. Sinds het seizoen 2017-2018 is hij commercieel directeur van de sympathieke voetbalclub uit Emmen.

Met onze voorzitter Martin Schoonheim als kritische en scherpe vragensteller, gaf Ben de leden een prachtig inkijkje in de betaald voetbalorganisatie. De promotie van de club en drie jaren eredivisie hebben niet alleen de club, maar ook de gemeente Emmen, haar inwoners en de verre omtrek, goed gedaan. Daar kan geen city-marketingmachine tegenop.

Helaas is FC Emmen gedegradeerd, maar dat betekent niet dat supporters en sponsors de club laten vallen. De steun is enorm, ook komend seizoen zijn de kaarten uitverkocht en als corona geen spelbreker zal zijn, zullen ook de tribunes weer vol zitten. Spelers, supporters en sponsors hebben namelijk maar één doel: snel terug naar de Eredivisie. Dat gunnen we de club van harte!