Donderdag 22 september 2022 was het exact tien jaar geleden dat Prinses Margriet het nieuwe cultuurpaleis van de provinciehoofstad "De Nieuwe Kolk" opende.

Het gevoel wat na tien jaar overheerst bij DNK-directeur Hanneke Bruggeman is vooral trots. "Trots op wat we hebben neergezet hier in dit huis, met z'n allen, voor de Assenaren."

VOORBIJ GEVLOGEN
De tien jaren zijn voorbij gevlogen, zo voelt het voor Bruggeman. Ze begon in 2012 als directeur van de bibliotheek, maar zwaait sinds vijf jaar de scepter over zowel theater, bioscoop als de bibliotheek. In 2012 waren beide organisaties nog gescheiden stichtingen. Aan de ene kant theater en bioscoop, met een eigen directeur, en aan andere kant de bibliotheek met een eigen baas. Tegenwoordig staan ze te boek als één organisatie, met de naam DNK, onder leiding van één directie.

"Er is nogal wat gebeurd in die tien jaar. Prachtige voorstellingen hebben we gehad, maar ook allerlei veranderingen, zoals een fusie van de twee stichtingen waarmee we tien jaar geleden begonnen, interne verbouwingen en verhuizingen."

Klik hier voor het volledige artikel en een videoreportage over 10 jaar DNK.