Vanaf 1932 staat De Roo al in de boeken van de Kamer van Koophandel, en hield hij zich voornamelijk bezig als steenzetter op de Afsluitdijk.

Vanuit de natte waterbouw, volgde de wegenbouw de werkzaamheden op en kwamen er twee nieuwe vestigingen in Emmen en Schoonebeek. Erna volgden periodes met uitbreidingen, verstevigingen en specialisaties. Inmiddels is de kwaliteitsaannemer al jaren actief op het gebied van wegenbouw, asfaltverwerking en riolering.

De Roo Wegenbouw-Milieutechniek BV bestaat inmiddels 90 jaar. De onderneming uit Barger-Oosterveld is al sinds jaar en dag een begrip in Drenthe en omstreken door haar nuchterheid en kwaliteit. Dit is kortgeleden groots gevierd met alle betrokkenen en samen hebben ze de kroon op hun werk overgedragen aan een ander: in plaats van cadeaus vroegen de wegenbouwers namelijk aan hun gasten een bijdrage voor de voedselbank.

Meer en meer mensen moeten hier gebruik van maken, dus we willen zorgen dat het initiatief daar de middelen voor heeft”, aldus commercieel directeur Erik Wolbers. Tijdens het feestje van het 90-jarig bestaan -dat zoals verwacht uitbundig werd gevierd door personeel en relaties in de loods in Schoonebeek- kwam de wegenbouwer dan ook met een wat ongewoon verzoek aan de bezoekers: ze werden gevraagd om een bijdrage te leveren aan de voedselbank. De Roo heeft het gedoneerde bedrag vervolgens zelf verdubbeld, waardoor er een totale schenking van € 9.220,- werd gepresenteerd aan de dankbare voorzitter van de voedselbank Zuidoost-Drenthe Ton Sleeking.

Klik hier voor het volledige artikel.