Een kijkje in de keuken van een collega-ondernemer d.d. 21 november 2022.

Op maandag 21 november 2022 heeft de Bedrijvensociëteit A37 een bezoek gebracht aan het Drents Museum te Assen.

Sprekers deze avond waren Harry Tupan (algemeen directeur), Annelies Meuleman (zakelijk directeur) en Kees Dinkla (museumdocent).

Harry Tupan heeft de deelnemers meegenomen in de Kunst van het Cultureel Ondernemerschap. Hij vertelde over zijn internationale netwerk in de kunst en hoe tentoonstellingen tot stand komen, inclusief alle uitdagingen. 

Tevens vertelde hij over de innovatieve toekomstplannen van het Drents Museum. In 2023 wordt oa. de Nieuwe Collectie Presentatie gerealiseerd. Hierdoor is het museum nog vernieuwender en nog beter voorbereid op de toekomst. 

Annelies Meuleman heeft de deelnemers verteld over wat het betekent om een museum te zakelijk te runnen. Organisatie, financiering, bezoekers en de business propositie kwamen daarbij uitgebreid aan de orde.

Museumdocent Kees Dinkla heeft de deelnemers verteld over en meegenomen naar de pas geopende tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid - De wereld van Pompeï en Herculaneum’. Dit is een grote archeologietentoonstelling over de twee Romeinse steden die in 79 na Christus bedolven werden door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius.
Hoe leefde men in Pompei en Herculaneum? NOS Met het Oog op Morgen praat er met conservator Bastiaan Steffens over.

Ter afsluiting van de bijeenkomst was er een muzikaal optreden van singer-songwriter Jason Staal, wiens nummers Nederlandstalig zijn en vooral vallen onder kleinkunst en de muziekgenre dialectpop.