"We hebben een hele mooie boodschap te vertellen. En vandaag mag iedereen het weten."

aldus Buursema Bouwbedrijf op LinkedIn d.d. 28 maart 2023.

Buursema Bouwbedrijf heeft namelijk per 1 januari 2023 het bedrijf HBI Installatietechniek uit Tweede Exloërmond overgenomen.

De verduurzamingsopgave en bijbehorende ambitie voor het vastgoed/woningenbestand in Nederland is groot. Naast de bouwkundige aanpassingen zijn ook installatietechnische ingrepen nodig om de gestelde doelen te halen. Andere vormen van opdrachtverstrekking en samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer zijn belangrijk om dit alles te realiseren.

De directies van Buursema Bouwbedrijf en Hilgen Bolk Installatiebedrijf, die al vele jaren intensief samenwerken, hebben daarom besloten de volgende stap te zetten. Door de overname ontstaat een veelzijdig bedrijf, dat nog integraler de verduurzamingsopgave kan oppakken. De beide bedrijven zullen vooralsnog onder eigen naam en werkwijze hun klanten blijven bedienen.
Ook de directieleden van HBI blijven werkzaam in het nieuwe bedrijf.

De overtuiging is, dat de klanten, door deze overname, nog beter kunnen worden bediend en worden ontzorgd in de verduurzamingsopgave. Buursema Bouwbedrijf werkt voor meerdere corporaties in Drenthe, Groningen en Overijssel.